Honnan származik a zöldség?

Honnan származik a zöldség?

Gondoskodás a termőföldtől a tányérig

Szövetkezetünk teljes mértékben termelői tulajdonú, tehát minden DélKerTÉSZ termék megvásárlásával a termelői közösséget támogatod, ezáltal pedig számos gazdálkodó családot.  Számunkra a legfontosabb, hogy egészséges és friss zöldséget kínálunk az év minden napján. Elkötelezettek vagyunk a minőség iránt, így növényeink útját egészen a palántálástól az áruházak polcaira történő szállításig gondos figyelemmel kísérjük.

A DélKerTÉSZ megközelítőleg 500 szentesi és környékbeli termelőt fog össze. A zöldséghajtatás különböző volumenben és termelési feltételek mellett történik. A hideg fóliában, fűtött fóliában, vagy a legmodernebb technológiával ellátott, termálvízzel fűtött üvegházakban termelt áruk minőségbiztosítási rendszerünknek köszönhetően egységesen kiváló minőségűek: ezt szolgálja a vonalkódos nyomonkövetési rendszer, a HACCP minőségbiztosítási rendszer, a GlobalGAP minőségbiztosítási rendszer, valamint a folyamatos szaktanácsadói támogatás. A GlobalGAP rendszerbe tartozó területek aránya 93%, frisspiaci zöldségeink 92%-át integrált biológiai növényvédelem mellett termelik.

Csomagolóüzemünkben egy nap alatt akár 70-80 tonna zöldségtermék készül. A zöldségekből körülbelül 50 féle csomagolt terméket készítünk, a kiskereskedelmi láncok igényei szerinti kiszerelésben, csomagolásban, akár a vevők saját márkás termékeként elkészítve. Főszezonban napi 50-60 termelő szállít be árut, amelyből kb. 150 fő állandó dolgozó, ezen kívül idényszerűen 150-200 alkalmi foglalkoztatott készít készterméket a csomagolóüzemünkben és hűtőházunkban.

Minőségbiztosítás:

❱❱ Vonalkódos nyomonkövetési rendszer
❱❱ HACCP minőségbiztosítási rendszer
❱❱ GlobalGAP minőségbiztosítási rendszer
❱❱ Folyamatos szaktanácsadói támogatás